Utilizarea datelor personale 

POLITICA DE COLECTARE SI PROCESARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1.Introducere și informații generale

S.C. Romtrust S.R.L, cu sediul social in Str. Lamaitei, Nr. 37, Ap.16 , punct de lucru Bulevard 1848 Nr.42  Tg-Mureș, Jud. Mureș, este operatorul acestui site. Pentru a ne contacta, vă rugăm să folosiți informatiile oferite în pagina de Contact.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 și a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, S.C. Romtrust S.R.L - are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați.

2.Prelucrarea datelor pe site

Datele cu caracter personal ale Utilizatorilor sunt prelucrate în stricta conformitate cu legislația aplicabilă privind protecția datelor. Au fost luate măsuri organizatorice și tehnice de securitate pentru protejarea site-ului Autotrust.ro împotriva riscurilor care deriva din prelucrarea datelor cu caracter personal.

Avem obligația de a păstra datele în conformitate cu prevederile legale menționate (Legea nr. 677/2001 și a Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date). Aceste date sunt necesare pentru a ne putea îndeplini obligațiile contractuale față de dumneavoastră.

2.1 Datele personale colectate:

a. Persoane fizice: Numele și prenumele, adresa poștală completă, adresa de livrare completă, numarul de telefon, adresa de email, consimțământ privind primirea de buletine informative din partea S.C. Romtrust S.R.L (newsletter, sms).

b. Persoane juridice (în cazul comenzilor efectuate pe persoană juridică): Denumire persoană juridică, atributul fiscal, codul unic de înregistrare, Număr de înregistrare Registrul Comerțului, adresa poștală completă, adresa de livrare completă, numărul de telefon, adresa de email, informații delegat: Nume – Prenume + Nr. Telefon (unde este cazul), consimțământ privind primirea de buletine informative din partea S.C. Romtrust S.R.L (newsletter, sms).

Atentie! S.C. Romtrust S.R.L - nu colectează date cu caracter personal clasificate ca și date sensibile în conformitate cu prevederile articolului 9.1 din REGULAMENTUL CE nr. 679 din 27 aprilie 2016.

Nu colectăm informații cu privire la: originea etnică, opiniile politice, credințele religioase sau filosofice, apartenența sindicală, date genetice sau biometrice, date medicale, date despre viață sau orientarea sexuală

2.2 Scopul colectării datelor este:

- Recepționarea de comenzi plasate prin mijloacele electronice

- Procesarea comenzilor plasate prin mijloace electronice

- Expedierea comenzilor plasate prin mijloace electronice

- Încasarea contravalorii produselor în sistem ramburs, prin virament bancar sau prin plăți și online.

- Procesarea retururilor

- Soluționarea reclamațiilor

- Informarea Clienților/Cumpărătorilor privind situația Contului lor inclusiv validarea, expedierea și facturarea Comenzilor

- Rezolvarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o Comandă, la Bunurile și sau serviciile achiziționate

- Trimiterea de Newslettere și/sau alerte periodice, prin folosirea poștei electronice (e-mail, SMS)

2.3 Unde se colectează datele?

Datele personale ale Utilizatorilor sunt stocate în baza de date autotrust.ro gazduită la X Servers, în baza unui contract de găzduire web.

2.4 Procedeul de colectare a datelor:

Prin completarea datelor în formularul de creare de Cont și/sau de Comandă, Cumparatorul declară și acceptă că datele sale personale să fie incluse în baza de date a www.autotrust.ro și își dă acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate în scopurile prevăzute mai sus.

2.5 Perioada de stocare a datelor

S.C. Romtrust S.R.L - are permisiunea de a prelucra datele cu consimțământul dumneavoastră (articolul 6(1a) din Regulamentul (UE) 2016/679). Datele Utilizatorilor vor fi păstrate atâta timp cât este necesar pentru scopurile menționate mai sus sau pe o perioadă de maxim 60 de luni de la data la ultima interacțiune cu S.C. Romtrust S.R.L

2.6 Persoanele vizate

Persoanele vizate sunt Utilizatorii actuali ale caror date au fost deja colectate și Utilizatorii noi, care comandă prima dată după intrarea în vigoare a Regulamentului (25 mai 2018).

Utilizatorii actuali (ale caror date au fost deja colectate în urma unor comenzi făcute anterior) se consideră că și-au dat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Strikefishing.ro a transmis prin Mail Chimp acestor utilizatori un mail de informare în acest sens.

Utilizatorii sub 16 ani ne pot transmite date cu caracter personal numai cu acordul unui părinte sau tutore legal. Legislația aplicabilă privind protecția datelor poate stipula o limită de vârstă diferită în acest sens.

3.Drepturile utilizatorului

Pentru a asigura controlul deplin asupra informațiilor dumneavoastră, dispuneți de un amplu set de drepturi pe care le puteți folosi pentru a gestiona modul în care noi prelucrăm datele dumneavoastră.

Prin citirea Documentului ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv:

- Dreptul de a fi informat, dreptul de acces la date

Autotrust.ro vă pune la dispoziție informații în legatură cu datele persoanale pe care le păstrăm, afișate în contul dumneavoastră și la cerere.

-Dreptul de intervenție (a corecta sau a modifica)

Autotrust.ro va corecta/completa/modifica informațiile personale greșite, în cazul în care ne notificați acest lucru.

-Dreptul de a șterge datele

Ștergerea datelor personale păstrate se poate face printr-o cerere adresată catre Strikefishing.ro, pe căile menționate la Modalitățile de contact.

Datele persoanale ale Utilizatorilor inactivi vor fi șterse după trecerea unei perioade de 60 de luni de la data ultimei interacțiuni cu autotrust.ro.

-Dreptul privind blocarea datelor.

În anumite cazuri stabilite juridic, autotrust.ro va bloca datele dumneavoastră, dacă ne solicitați acest lucru. Datele blocate sunt prelucrate ulterior numai pentru a ne îndeplini obligațiile contractuale față de dumneavoastră.

- Dreptul de a vă retrage consimțământul

Vă puteți retrage consimțământul acordat în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră, în orice moment, cu efect pe viitor. Legalitatea prelucrării datelor dumneavoastră nu va fi afectată de acest lucru, până la momentul retragerii consimțământului dumneavoastră.

- Dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră

Vă puteți opune prelucrării datelor dumneavoastră, în orice moment, cu efect pe viitor, în cazul în care prelucrarea de către noi, a datelor dumneavoastră se realizează pe baza uneia dintre justificările legale prevăzute în articolul 6 (1e sau 1f) din Regulamentul (UE) 2016/679. În cazul în care vă opuneți prelucrării datelor dumneavoastră, vom înceta prelucrarea datelor dumneavoastră, cu condiția să nu existe motive imperioase și legitime pentru o prelucrare ulterioară. Prelucrarea datelor dumneavoastră în scopuri de marketing direct nu va constitui niciodată pentru noi un motiv imperios și legitim.

- Dreptul la portabilitatea datelor

La solicitarea dumneavoastră, autotrust.ro vă putem pune la dispoziție toate informațiile colectate de la dumneavoastră într-un format structurat, folosit în mod obișnuit și prelucrabil electronic.

- Dreptul de a vă adresa unei autorități de reglementare

Puteți face o contestație în caz de încălcare a drepturilor dumneavoastră de catre Strikefishing.ro, la o autoritate pentru protecția datelor:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, www.dataprotection.ro

Vă puteți exercita drepturile enumerate mai sus prin adresarea unei cereri scrise, semnate și datate, atașată într-un email trimis pe adresa gdpr@ autotrust.ro.

Sau printr-o cerere datată și semnată trimisă prin posta/curier - la adresa din pagina de Contact.

Atenție! Refuzul furnizării datelor solicitate de către autotrust.ro pentru efectuarea unei Comenzi, determină imposibilitatea de a finaliza Comanda, neincheierea contractului la distanță și implicit imposibilitatea livrării produselor/serviciilor comandate.

În cazul în care vă modificați, prin utilizarea formularelor de pe site, datele personale furnizate deja către autotrust.ro și există comenzi în derulare, comenzile respective își păstrează datele de la momentul efectuării comenzii, iar livrarea Produselor se va face neluându-se în considerare noile date. În cazul în care dumneavoastră divulgați astfel de date către terți, aceștia poartă întreaga responsabilitate pentru propriile acțiuni. În asemenea situații, autotrust.ro nu va fi responsabil pentru niciun fel de prejudiciu.

4.Transmiterea datelor personale

S.C. Romtrust  S.R.L se angajează să nu transmită datele colectate către terți, cu excepția colaboratorilor noștri:

- Smart Bill - pentru facturarea comenzilor

- Fan Courier / Urgent Cargus / GLS / DPD – pentru livrarea comenzilor

- Mailchimp – pentru campaniile email marketing

- Sms Advert-pentru campaniile de sms marketing

- Facebook Ads Manager – pentru campaniile de e-marketing pe rețelele sociale

- Google Ads – pentru campaniile de e-marketing

- Mobil – Pay - pentru plățile online în siguranță

Singurele date despre utilizatorii site-ului autotrust.ro, la care au acces terțe părți sunt agregate și anonimizate, pe baza cărora utilizatorii nu pot fi identificați.

Informațiile Cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

5.Modalități de contact

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum și pentru orice întrebări suplimentare cu privire utilizarea de către autotrust.ro a datelor personale, vă rugăm să ne contactați la adresa și numărul de telefon din pagina de Contact sau la gdpr@autotrust.ro.

Produs adăugat la favorite
Produs adăugat pentru comparare

Acest site foloseste cookies, continuarea confirma acceptul Dvs.